Helwig

Helwig is geboren in Duitsland, maar zijn vrouw Inge is een Vlaamse die hem in 2009 meenam naar Vlaanderen. Samen hebben ze 2 kinderen: Anna 15 en Felix 17. Hij werkt bij Eandis.
In 1995 werkte hij voor een ontwikkelingsproject zes maanden in de Filippijnen. Bij het einde van het project stond hij aan de voet van de Mont Mayon, een vulkaan van meer dan 2400 meter hoog. Helwig wou graag zo’n hoge berg beklimmen, maar had er de tijd niet meer voor. Dat doen we later nog wel eens.
Het leven gaat verder: vrouw, kinderen, werk, huisje, tuintje,… In 2012 ging het wat minder met de gezondheid: slecht slapen, niet meer kunnen concentreren,… Totaal onverwacht kwam de diagnose ziekte van parkinson. Het was even slikken, zoeken, het leven herschikken. Na een tijd vroeg Helwig zich af wat hij nog kon, nog wou doen in zijn leven. En dan kwam zijn droom om een “hoge berg” te beklimmen terug boven. Maar zou dat nog mogelijk zijn? Zijn neuroloog stelde als voorwaarde dat hij een begeleider of buddy zou meenemen. Misschien kon hij zelf wel meegaan. En waarom zouden ze niet met een groep patiënten gaan?
Zo startte Parkili; Helwig is heel blij dat het project al zo gegroeid is, en hoopt begin oktober op de top van de Kilimanjaro te staan.
En daarna? Helwig wil blijven van het leven genieten: hij houdt van klassieke muziek, in het bijzonder van Requiem van Mozart, en van gebakken paling. Hij zingt in het projectkoor CHANTage van Diksmuide (https://www.facebook.com/koorchantage/).